Skip to main content

Concerts

A banda i banda dels Pirineus

Jove Orquestra de Ponent

06 d’abril 2024
Auditori Municipal Enric Granados.   Lleida 
10
Comprar entrades Web esdeveniment

Des de temps immemorials, la imponent barrera natural que separa el continent amb la península ha sigut escenari de grans moments històrics -batalles, tractats…- separant, així, comtats, regnes, llengües i, fins i tot, cultures. Això, però, no ha impedit que l’intercanvi artístic i intel·lectual a banda i banda dels Pirineus hagi sigut un fet.

Musicalment, el canvi al segle XX és segurament l’època on aquest intercanvi és més prolífic i París la ciutat on es viu amb més efervescència. Molts dels grans músics ibèrics d’aquesta època, com Granados, Albéniz, de Falla, Viñes i un llarg etcètera, es traslladen a la capital francesa per formar-s’hi i buscar-hi fortuna. Per la seva banda, els grans compositors gals, com Debussy, Ravel…, se senten captivats pels colors i melodies del folklore espanyol i els inclouen constantment a les seves obres.

Amb A banda i banda dels Pirineus la Jove Orquestra de Ponent ens trasllada al pic més alt per, un cop allà, poder gaudir amb tots els sentits d’aquest intercanvi amb algunes de les obres que han marcat un abans i un després a la història de la música.


Destacats


Projeccions

Projecció ple·licula 'Al Descubierto'

Lleida


Musicals

Symphonic Rhapsody of Queen, a kind of magic

Lleida