Skip to main content

Concerts

Prometeu i el foc

Simfonia núm.1 "Tità" de Gustav Mahler

15 de juny 2024
Auditori Municipal Enric Granados.   Lleida 
15
Comprar entrades Web esdeveniment

Fruit de l’admiració de l’obra homònima de l’escriptor Johann Paul Friedrich Richter, més conegut com a Jean Paul, Gustav Mahler compon la Simfonia núm. 1 “Tità” als 28 anys. Més tard, però, acaba rebutjant aquesta connexió entre ambdues obres, malgrat ser-ne l’origen. Per aquesta raó, el compositor desestima el segon moviment de l’obra inicial, Blumine, que podrà ser escoltat prèviament a la simfonia.

Camerata Granados proposa una reinterpretació de la música de Mahler, vinculant l’origen del seu Tità amb les falles dels Pirineus, una festa pagana que rememora l’arribada del foc a les llars en la nit més curta de l’any. En aquestes dates, molts pobles de banda i banda dels Pirineus van a la cerca del foc de Prometeu, el tità que va ser castigat per Zeus quan va saber que havia donat als humans aquest bé tan preuat.

Música de Mahler i el tità Prometeu. Un homenatge a les falles dels Pirineus, patrimoni immaterial de la humanitat des del 2016, amb la col·laboració de la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la Universitat de Lleida (UdL) i l’art visual de Piedra Muda LAB.


Destacats


Exposicions

Salvador Seguí, El noi del sucre

Lleida


Exposicions

Exposició 'Vallverdú, el mot dibuixat'

Balaguer


Festivals ...

Primera edició del SISÓ ROCK

Castellserà