Skip to main content

Concerts

La novena de beethoven

Franz Schubert Filharmonia & Cor Madrigal

12 de maig 2024
Auditori Municipal Enric Granados.   Lleida 
30
Comprar entrades Web esdeveniment

200 aniversari de la Novena

El 7 de maig de 1824, Beethoven va estrenar a Viena la seva Novena Simfonia, dos-cents anys després, aquesta obra continua sent l’afirmació musical definitiva de la llibertat i la germanor entre cultures. Cap altra obra ofereix aquest missatge de manera tan profunda i a la vegada tan comprensible per tothom.

Celebrarem junts el 200 aniversari d’aquesta obra que, a cada escolta, ens encoratja a cultivar l’esperit fraternal de la humanitat.

 

La veu de la humanitat (text de David Puertas)

El 7 de maig de 1824 es va estrenar a Viena la Novena de Beethoven. Des d’aleshores, i ja fa 200 anys, l’obra mai no ha deixat d’interpretar-se i encara ara en continua sorprenent i meravellant. Fins i tot un fragment de l’anomenat “Himne de l’alegria” —la part final de la simfonia—, ha estat adoptat per la Unió Europea com a himne comunitari.

Però la Novena és molt més que aquesta melodia sobre un text de Friedrich Schiller que predica la germandat entre els homes: la Novena és un monument musical des del primer compàs, una obra impressionant que ens fa creure en la pau entre els pobles i en l’esperança que podem ser molt millors. Aquestes idees, que Beethoven defensava cegament, s’expressen amb una música intensa, expressiva i tècnicament perfecta. El Cor Madrigal serà l’encarregat de posar la veu en aquesta celebració del bicentenari de l’obra.


Destacats


Exposicions i Galeries

Cal Macià

Borges Blanques, les


Exposicions

Salvador Seguí, El noi del sucre

Lleida


Concerts

Concert del Quartet Teixidor

Mollerussa