Skip to main content

Concerts   ·   Espectacle

Al llarg Kurt

Vicky Peña i Jordi Camell

19 d’abril 2024
Auditori Municipal Enric Granados.   Lleida 
15
Comprar entrades Web esdeveniment

L´actriu Vicky Peña i el pianista Jordi Camell ens presenten aquest espectacle que ha estat reposat en diverses ocasions des de l´any 2000 per festejar el mestratge del compositor Alemany. Al llarg del Kurt, és un espectacle de butxaca en què Peña posa en valor la contribució de Kurt Weill (Alemanya, 1900 – Nova York, 1950) a la música del segle XX, sobretot les composicions per a teatre i les col·laboracions amb el dramaturg Bertolt Brecht. Un petit esbós del recorregut personal i artístic d´aquest compositor, compromès amb l´art del seu temps i, a la vegada, un apunt sobre la convulsa època que li va tocar viure.

El pianista Jordi Camell, que ha realitzat arranjaments per a piano de la música de Weill, acompanya les cançons que canta Vicky Peña en diferents idiomes en aquest esbós personal amb textos de Damià Barbany, que segueixen el recorregut i l’esdevenir del compositor al llarg dels anys i del seu exili de l´Alemanya nazi.

La traducció de les lletres ha anat a càrrec de Feliu Formosa, Nancho Novo i la pròpia Peña. Cançons fosques i punyents però plenes d’emoció i sensibilitat.

La contribució de Kurt Weil a la música del segle XX és abundant i variada però és, sobretot, coneguda a través de les seves composicions per al teatre i -molt especialment- per les seves col·laboracions amb el gran dramaturg Bertolt Brecht: l´Òpera de tres rals, Ascensió i caiguda de la ciutat de Mahagonny, Happy End, Els set pecats capitals… Però també de la seva època francesa i de la americana ens ha deixat melodies extraordinàries. Malgrat estar concebudes per als rutilants escenaris de Broadway, podem distingir en les seves últimes cançons la nota dolorosa de l´exili i també la seva inextingible curiositat.


Destacats


Concerts

A Reviure

Lleida


Exposicions

Exposició 'Vallverdú, el mot dibuixat'

Balaguer


Concerts

Lorena Gómez

Lleida