Skip to main content

Concerts

Mercedes Peón

Mud - Festival de músiques disperses

15 de març 2024
Cafè del Teatre.   Lleida 
18
Comprar entrades Web esdeveniment

Mercedes Peón, amb un espectacle molt potent a trio, on l’electrònica i el folk es donen la mà en una proposta contundent i plena d’apoderament a escena.

L’evolució musical de Mercedes Peón ha assolit el seu cim amb Deixaas, on ha trobat un camí inexplorat partint de les músiques d’arrel, un camí transitat a través de l’electrònica d’una manera poc ortodoxa, personal i intransferible. Marca d’una de les grans artistes del nostre temps, sens dubte!

Deixaas és fruit d’una intensa etapa de recerca sobre les possibilitats de l’art sonor portat a l’àmbit on Peón és un referent internacional: la música d’arrel, la tradició més genuïna. El disc amplia l’univers creatiu de Mercedes Peón en combinar artesania musical i avantguarda creativa de manera excepcional. Sense abandonar la base tradicional, l’àlbum inclou una faceta contemporània inspirada en espais acústics de nova naturalesa, obtinguts a partir d’un treball de camp amb sons reals i enregistraments de maquinària pesant recollides a les drassanes i espais industrials de l’entorn de Ferrol. Altres composicions incorporen tota la potència estètica i evocadora de la paraula poètica dramatitzada o spoken word o el contrast del piano atmosfèric. Diferents ambients i universos que guanyen pes en una feina que compta a més amb Mónica de Nut i Ana Fernández.

En l’aspecte líric, conserva l’essència dels temes que interessen habitualment a la compositora: qüestions d’identitat, sexe, idioma, pertinença, cadenes de transmissió, el medi ambient i la política social més immediata… tot convergeix en la seva música i interactua amb llenguatges sonors i estètics mai explorats així per l’artista. Aquest nou àlbum situa Mercedes Peón en una exquisida maduresa creativa i compositiva, i el seu format directe ofereix una experiència artística única, un veritable tràngol que ens torna a connectar amb el que és més autèntic, on la música es converteix en una cadena de transmissió de patrimoni cultural de primer ordre.


Destacats


Teatre

Entrañas

Balaguer


Musicals

A contrablues i River Omelet

Tàrrega