Skip to main content

Concerts

Udolç, de Alba Careta y Henrio

Mud - Festival de músiques disperses

17 de març 2024
Teatre Municipal de l'Escorxador.   Lleida 
12
Comprar entrades Web esdeveniment

Una coproducció del Càntut. Cançons de tradició oral, la Fira Mediterrània de Manresa i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

La trompetista i cantant de jazz Alba Careta i el cantautor i productor Henrio s’uneixen en el tercer treball discogràfic de la col·lecció del Càntut. Cançons de tradició oral. Un projecte que neix d’estirar el fil de la iniciativa Càntut a les escoles.

Sota el nom “Udolç”, Alba Careta i Henrio emprenen un viatge oníric per diverses d’aquestes i altres cançons de bressol, principalment de les comarques gironines i recollides en l’arxiu del Càntut. La voluntat és recuperar les cançons utilitzades en els moments més tendres de la criança i que han passat de generació en generació amb l’objectiu de tranquil·litzar i fer adormir els infants.

El repertori escollit consta de dotze cançons de bressol reinterpretades amb arranjaments delicats de collita pròpia i també de quatre poemes d’Enric Casasses recitats per ell mateix, ambientats en el món de la nit, del son i dels somnis. Tant el disc com l’espectacle en directe compta amb la producció i les guitarres de Santi Careta, que hi aporta un acompanyament musical i personal per actualitzar les melodies menys conegudes (que només es troben en el cançoner del Càntut) i també tonades que la majoria hem escoltat o cantat com “El Noi de la Mare” o “Son son”.

A aquesta aliança, s’hi suma la direcció artística de la companyia Hotel Iocandi, formada per Griselda Juncà i Tomeu Amer, que, a més de professionals del circ, destaquen per la seva gran sensibilitat escènica i meticulositat a l’hora de dirigir espectacles de diversos estils.

“Udolç, un projecte per qdormir els més petits i despertar la curiositat dels més grans”


Destacats


Activitats familiars ...

Marxa Heroica de Fulleda

Fulleda


Activitats familiars ...

Teatre familiar 'La llàntia meravellosa'

Balaguer


Activitats familiars ...

Vermut entre arbres florits

Arbeca