Skip to main content

Conferències

Conferència "Gaza sacseja tot l'Orient Mitjà"

A càrrec del periodista Joan Roura

04 d’abril 2024
Sala Alfred Perenya.   Lleida 

L'àrea de Drets Civils de l'Ajuntament de Lleida organitza una conferència dins del cicle de Debats de Memòria per al dijous, 4 d’abril, amb el títol ”Gaza sacseja tot l’Orient Mitjà”, a càrrec del periodista Joan Roura.

La sessió buscarà el context històric del conflicte palestino-israelià i com desemboca en l'actual situació. S’analitzaran les vessants internacionals d’aquesta guerra com els acords d'Abraham i els interessos de l'Iran, l'Aràbia Saudita i els Estats Units en aquest espai geogràfic. El ponent explicarà la crisi i projectarà la seva evolució després de la darrera Resolució del Consell de Seguretat de la ONU on demana un "alto el foc immediat" .

Joan Roura, periodista i escriptor, cobreix l'Orient Mitjà des de 1982. És redactor de la Secció d'Internacional de TV3 des de 1985. Ha banda del conflicte entre Israel i Palestina, ha narrat les guerres d'Irak i de Síria, les intifades, guerres libaneses i revoltes àrabs, entre altres.

El 2021, Joan Roura va ser reconegut amb la menció especial mitjans de comunicació que l'Institut de Drets Humans de Catalunya atorga en el marc del Premi Solidaritat.   

L’acte començarà a les 19 h i es realitzarà a la sala Alfred Perenya (avinguda de Blondel, 64).

Informació

Memòria Democràtica-Ajuntament de Lleida, al telèfon 973700457 i a l'adreça elecrònica memoriademocratica@paeria.cat


Destacats

Exposicions

Exposició 'Per amor'

Lleida

Activitats familiars ...

L’illa del tresor

Alcarràs

Teatre

Teatre 'Altsasu'

Juneda