Activitats familiars   ·   Esports   ·   Visites guiades   ·   Rutes i Visites   ·   Natura

9a edició del Festival de Senderisme de la Vall Fosca

Amb la literatura com a protagonista

9a edició del Festival de Senderisme de la Vall Fosca
Des de 04 de juliol 2024 fins 07 de juliol 2024
La Torre de Cabdella.   Torre de Cabdella, la 
Tots els públics
Comprar entrades Web esdeveniment

El tret de sortida del Festival de Senderisme de la Vall Fosca serà el mateix dia 4 de juliol a la tarda, amb l’activitat estrella del festival, que inclourà l’estrena de la Georuta del Carrilet, ubicada al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i al Geoparc Orígens, un sopar i una activitat d’observació del cel nocturn en aquesta zona declarada destinació Starlight per la UNESCO el 2018. 

Dins del programa trobarem activitats on descobrirem vestigis de la guerra civil; ens endinsarem a la terra dels bruixots on va tenir lloc un judici contra persones acusades de bruixeria; aprendrem a identificar els cants dels ocells; descobrirem històries de camins i jugarem a ser exploradors per descobrir els secrets de la biodiversitat.

La literatura també serà molt present en aquesta edició del festival. El divendres, el periodista Quico Sallés presentarà el llibre Quan sonava la sirena, de Manel Gimeno, mentre que dissabte s’inaugurarà l’exposició HISTÒRIES I CAMINS. Passeig literari pels camins pirinencs, creada des de la Taula de Camins de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA). Es tracta d’una exposició centrada en històries que amaguen els camins dels Pirineus i que es podrà visitar durant tot l’estiu al Museu Hidroelèctric de Capdella. Finalment, el diumenge, podrem descobrir alguna d’aquestes històries en el recorregut de Capdella al pontet de Rus, de la mà de l’escriptora Núria Garcia Quera.

Enguany es tornarà a recrear un campament de muntanya d’estiu com els que organitzaven les entitats excursionistes de començaments del segle XX. Ubicat als afores de la Pobleta de Bellveí, aquest campament es podrà visitar durant tot el cap de setmana i acollirà la presentació del llibre del Manel Gimeno, així com tallers d’acampada i supervivència gratuïts


Destacats

Aplec del Pallars Sobirà

Activitats familiars ...

Aplec del Pallars Sobirà

Espot

Exposició 'Els Tallers del Cercle'

Exposicions

Exposició 'Els Tallers del Cercle'

Lleida

Activitat 'Matins amb sabor'

Activitats familiars ...

Activitat 'Matins amb sabor'

Pobla de Cérvoles, la