Festivals   ·   Projeccions

Galacticat, el Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent

Renova el seu format i dedicarà l’onzena edició a la ‘Contracultura’

Galacticat, el Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent
Des de 24 de juny 2024 fins 30 de juny 2024
Tàrrega (diversos espais).   Tàrrega 
Comprar entrades

El Galacticat, el Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent, celebrarà aquest estiu la seva onzena edició. Els Cinemes Majèstic, el Teatre Ateneu i els carrers de la capital de l’Urgell acolliran la projecció de més de 100 curts, documentals i llargmetratges, entre els dies 24 i 30 de juny.

Com ja és costum, el festival tindrà un ‘leitmotiv’ al voltant del qual girarà la seva programació. Aquest any, el certamen vol homenatjar el món de la contracultura i les tribus urbanes dels anys 60, 70 i 80, des dels hippies i la psicodèlia, fins als moviments punk o queer i no només en el cinema, sinó també en la música, l’art, el còmic o la literatura. Així doncs, el Galacticat repassarà la història d’aquest underground cinematogràfic amb la projecció de clàssics com, Bob Dylan: don’t look back (1967), Let’s get lost (1988), Trainspotting (1996), Paris Texas (1984) o Spinal Tap (1984) entre d’altres obres de directors com Boyle, Wenders, Spheeris o Parker. A més, dins la secció especial Ghost, el festival realitzarà una projecció especial teatralitzada de The Rocky Horror Picture Show (1975), un clàssic del cinema queer del segle XX. “Després de l’èxit de l’any passat amb la projecció teatralitzada de L’Exorcista amb motiu del seu 50è aniversari, hem volgut mantenir aquesta secció de projeccions especials per l’edició d’enguany” va explicar el director del festival Ramon Bochaca.

Coincidint amb l’anunci del ‘leitmotiv’, el Galacticat també ha presentat el cartell i la imatge que acompanyaran aquesta XI edició del festival targarí. Es tracta d’una obra de la il·lustradora i dibuixant de còmics barcelonina, Rosa Codina, la qual s’ha inspirat en una de les escenes més icòniques de la pel·lícula Trainspotting.

Nous horaris i espais de programació

Una de les principals novetats d’enguany és la confirmació del Teatre Ateneu de Tàrrega com a punt de projecció del Galacticat, sumant-se així als emblemàtics Cinemes Majèstic i a les places i carrers de la capital de l’Urgell on el Festival acostuma a organitzar les seves projeccions a la fresca. 

Més informació:

galacticat.cat


Destacats

Arriba la segona edició del Sant Miquel de les Lletres

Activitats familiars ...

Arriba la segona edició del Sant Miquel de les Lletres

Lleida

Espectacle 'Love Love Love'

Espectacle ...

Espectacle 'Love Love Love'

Teatre 'La dona fantasma'

Teatre

Teatre 'La dona fantasma'

Lleida