Cicles   ·   Concerts   ·   Festivals

Arriba la 43a edició de la Càtedra Cervera Emili Pujol

Del 14 al 20 de juliol de 2024 tindrà lloc el Curs de Música, el Festival Internacional i la Fira de Lutiers

Arriba la 43a edició de la Càtedra Cervera Emili Pujol
Des de 14 de juliol 2024 fins 20 de juliol 2024
Universitat de Cervera.   Cervera 
Entrada general: 10 €
Venda d'entrades el mateix dia del concert a la Universitat de Cervera (Consultar horaris al web)
Tots els públics
Comprar entrades Web esdeveniment

La Universitat de Cervera comença a preparar les seves instal·lacions per acollir una nova edició, la número 43, de la Càtedra Emili Pujol. Del 14 al 20 de juliol d’aquest 2024, tindran lloc el Curs de Música, el Festival Internacional i la Fira de Lutiers, tres grans esdeveniments musicals que confereixen a la Càtedra un caràcter únic i absolutament rellevant en el marc del context cultural i acadèmic del sud d’Europa. 

El Curs de Música més veterà de l’Estat espanyol

El Curs de Música està considerat com l’activitat pedagògica musical més veterana de tot l’Estat espanyol. Al llarg de les seves 43 edicions, han passat per les seves aules, milers d’alumnes i centenars de professors de gran prestigi nacional i internacional. 

Després de més de quatre dècades ininterrompudes, el Curs segueix gaudint d’una gran salut al congregar enguany més de 170 alumnes procedents de Catalunya, de diferents punts de l’Estat espanyol i d’altres països com Alemanya, Itàlia, Romania, República Txeca o França.

Gran part d’aquests alumnes, venen atreta per una nòmina de professors de gran prestigi i que, enguany, se n’ha renovat una part rejovenir l’activitat acadèmica. 

Al llarg d’una setmana, els inscrits podran gaudir de classes de violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompeta, trompa, trombó, banda i orquestra. Un any  més, es comptarà amb el reconegut director, Manuel Valdivieso, com a director de l’Orquestra i la banda que es formarà durant el curs. Els alumnes podran gaudir de l’oportunitat de participar en els diferents concerts i audicions del Festival Internacional de Música.

Un Festival Internacional amb més de 7 concerts

El públic en general i els alumnes del Curs podran gaudir de 7 concerts en el marc de la nova edició del Festival Internacional de Música de Cervera,

El certamen s’obrirà aquest diumenge, 14 de juliol, de la mà de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC).

Dilluns, 15 de juliol, es podrà gaudir d’un recital de piano a càrrec d’Alba Ventura i dimarts, 16 de juliol, tindrà lloc el concert on, cada any, es fa una mirada a un gènere que no es de cambra o simfònic. En aquesta ocasió, el públic es podrà sumergir al món del jazz amb l’Orquestra Jezz Club de Solsona. 

Dimecres, 17 de juliol, se celebrarà el tradicional concert emmarcat en la Fira de Lutiers i dijous, 18 de juliol, tindrà lloc un concert de cambra on podrem escoltar els professors del Curs de Música. 

Les dues últimes cites del Festival seran el divendres, 19 de juliol, amb el tradicional concert dels alumnes del Curs i el colofó serà el dissabte, 20 de juliol, on podrem escoltar la Banda i les Orquestres del Curs després d’una setmana d’intensa preparació i aprenentatge.

A tots aquests concerts, s’hi sumaran diverses audicions d’alumnes, en el marc de l’OFF Festival.

La Fira de Lutiers arriba als 20 anys d'història 

La Càtedra inclou en una de les seves jornades, la fira del món lutier més important del sud d’Europa. Enguany, a més, la Fira de Lutiers celebra el seu 20è aniversari.

Tindrà lloc el 17 de juliol als passadissos de la Universitat de Cervera i reunirà  12 tallers d’artesans lutiers, amb una nodrida delegació arribada des de Perpinyà.

L’edició d’enguany estarà dedicada a l'arc (antic i modern, de tots els instruments de corda). Hi haurà una exposició destacada d 'arcs en vitrines que protagonitzarà un arc de violoncel de Joseph Arthur Vigneron (pare), que va pertànyer de Josep Trotta, violoncel·lista molt destacat a Barcelona durant la primera meitat del segle XX.

La fira inclourà una visita guiada, una píndola informativa sobre què cal saber abans de comprar un arc i una xerrada sobre “La construcció i l’evolució de l’arc”. Tot culminarà amb el tradicional concert dedicat a la Fira de Lutiers en el marc del Festival. 

Els horaris de la Fira seran de les 9 a les 13,30 hores i de les 16 a les 19,30 hores amb entrada lliure. 


Destacats

Dansàneu 2024

Festivals ...

Dansàneu 2024

Esterri d'Àneu

Concert de Ferran Palau

Concerts

Concert de Ferran Palau

Lleida

XIII Garrigues Guitar Festival 2024

Activitats familiars ...

XIII Garrigues Guitar Festival 2024

Abella de la Conca