Exposicions

Cara B

Exposició fotogràfica

Cara B
Des de 10 de gener 2024 fins 03 de febrer 2024
Biblioteca Pública de Lleida.   Lleida 

L'exposició fotogràfica Cara B arribarà avui a la Biblioteca Pública de Lleida (Rambla Aragó, 10). La mostra es podrà visitar fins al 3 de febrer. 

Amb instantànies del fotògraf i bomber de Barcelona Francesc Plana, la mostra reflexiona sobre els riscos inherents de la feina dels bombers i les bomberes de qualsevol part del món. És per això que els 18 protagonistes del relat expositiu ens presenten una part dels límits de la professió, com ara els accidents laborals, els traumes psicològics derivats de l'assistència a determinats serveis o el fet de ser dona en un cos de bombers.

La fotografia artística i descarnada d'en Francesc reforça el discurs del projecte; una reflexió sobre el fet de ser bomber/a sorgida des de dins mateix d'un cos de Bombers i que trenca els clixé d'herois i heroïnes que acostumen a associar-se a aquesta professió. 

La mostra consta de 18 seccions; una per a cada protagonista del relat. Cada secció té un parell de plafons: la fotografia del personatge i un altre, amb el text biogràfic i descriptiu de cada cas. Completen el recorregut un plafó genèric de presentació i un monitor de televisió en què es projecta el making of de les sessions fotogràfiques. 

Cara B va ser finalista al Festival de Fotografia de Siena i de la convocatòria dels Premis Visuals del Pati Llimona, al 2021. És per això que la mostra va començar a exposar-se en aquest centre cívic de Barcelona. Posteriorment, es va mostrar a la Sala d'Exposicions del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona i al llarg de l'estiu de 2023 es va poder veure a l'emblemàtic Pati de Valls, vila on va néixer en Francesc.

L'exposició ha estat possible gràcies a la implicació de Bombers Solidaris; grup de bomberes i bombers de l'Ajuntament de Barcelona format el 2016 amb l'objectiu d'impulsar i donar suport a projectes de caire humanitari. Bombers Solidaris, fins ara, ha treballat en la recollida de joguines per a pacients pediàtrics d'oncologia, el gran recapte d'aliments, en campanyes de donació de sang i en el calendari solidari de bombers, els fons del qual financia beques d'investigació científica en el camp de les malalties materno-infantils.

 


Destacats

Exposició 'Regina José Galindo. Descolonitzem el món'

Exposicions ...

Exposició 'Regina José Galindo. Descolonitzem el món'

Lleida

Exposició fotogràfica 'Fet i amagar'

Exposicions ...

Exposició fotogràfica 'Fet i amagar'

Lleida

Alcarràs en Fruit

Activitats familiars ...

Alcarràs en Fruit

Alcarràs