Teatre

'Dirrrty boys', un true crime teatral, arriba a la Mercantil

Basat en un dels casos més mediàtics dels anys 90 a Anglaterra

'Dirrrty boys', un true crime teatral, arriba a la Mercantil
01 de juny 2024
La Mercantil (Balaguer).   Abella de la Conca 

Dirrrty boys és un true crime teatral que té, com a punt de partida un dels casos més mediàtic dels anys 90 a Anglaterra: el mes de febrer del 1993, a Liverpool, dos nens de deu anys, Jon i Robert, van segrestar i van matar brutalment un nen de dos anys. Els assassins van ser jutjats com a adults i es va convertir en l’anomenat cas Bulger.

 

Ara, amb el títol Dirrrty boys, arriba al teatre, de la mà de la dramatúrgia de Gerard Guix i la direcció d'Àgata Casanovas de la companyia Las Bestias. L'obra reprèn el cas i executa un treball de recerca profund sobre les conseqüències dels actes, imaginant com ha de ser la vida dels assassins –Robert i Jon- des dels deu anys fins al present. Dues persones que ja no poden avançar, donant voltes sobre el seu passat, atrapades en un bucle infinit, una vegada i una altra, tornant sempre a la casella de sortida. Dirrrty Boys, que frega el teatre gairebé documental, és, en definitiva, una reflexió sobre el mal i les segones oportunitats. Fins on i fins quan hem d’arrossegar el càstig d’una acció perpetrada als deu anys, per molt esgarrifosa que sigui? La resposta no és fàcil.

 

Després de la seva estrena el març de 2022, l’espectacle ha realitzat dos llargues temporades a Barcelona. Ara, arriba el moment d'iniciar gira i ho fa, precisament, a La Mercantil.

 

Premis

XXIX Premis Butaca 2023:
Millor muntatge de petit format
Millor text: Gerard Guix
Millor actor revelació: Martí Cordero
Millor disseny de llums: Paula Costas

 

VI Premis Teatre Barcelona 2023:
Premi especial Teatre Barcelona 


Informació i horaris dels espectacles a www.salamercantil.cat


Destacats

Falles de Sort 2024

Activitats familiars ...

Falles de Sort 2024

Sort

Activitat familiar 'Juguem a contes'

Activitats familiars ...

Activitat familiar 'Juguem a contes'

Lleida

A Reviure

Concerts

A Reviure

Lleida