Exposicions

Salvador Seguí, El noi del sucre

Exposició

Salvador Seguí, El noi del sucre
Des de 10 d’octubre 2023 fins 17 de març 2024
Sala d'exposicions de la Paeria.   Lleida 
De dimarts a divendres: de 17h a 20h Dissabtes: d'11h a 14h i de 17h a 20h. Diumenges i festius: d'11h a 14h. Tots els dimecres i dijous, a les 18h, visites comentades. Sense inscripció prèvia.
Web esdeveniment

La sala d’exposicions de la Paeria, ubicada al número 40 de l’avinguda Blondel acull una exposició que rememora la vida i lluita de l’anarcosindicalista lleidatà Salvador Seguí, conegut com El Noi del Sucre, en el centenari del seu assassinat. En els diferents espais, el visitant se submergeix en els escenaris on van tenir lloc alguns dels moments més destacats de la vida d’una de les figures clau del moviment obrer català, que va lluitar per assolir fites com la jornada laboral de 8 hores, avui un dret, aleshores una reivindicació que semblava inabastable. 

El viatge comença amb la reproducció d’un dels trens que portava els camperols a la ciutat, com en el que Seguí, nascut a Tornabous el 1887, va migrar amb la seua família a Barcelona, on participaria en el moviment obrer llibertari. El lideratge de Seguí va arribar a un punt àlgid quan el 1919 va passar a dirigir la Confederació Nacional del Treball (CNT), en la qual va lluitar per l’organització del moviment obrer per aconseguir drets laborals concrets, en un context complicat de violència entre patronal i obrers, marcat pels assassinats a punta de pistola als carrers de Barcelona. Ell mateix va ser una de les víctimes: el 19 de març del 1923 va ser assassinat per uns pistolers, que no van ser identificats, al barri del Raval.


Destacats

El Petit Príncep, El Musical

Activitats familiars ...

El Petit Príncep, El Musical

Lleida

Exposició 'Arrels i horitzons. Més d'un segle d'art'

Exposicions ...

Exposició 'Arrels i horitzons. Més d'un segle d'art'

Lleida

Teatre 'La ratonera' d'Agatha Christie

Teatre

Teatre 'La ratonera' d'Agatha Christie

Lleida