Exposicions   ·   Exposicions i Galeries

Exposició 'Horitzons i espais comuns', amb els artistes David del Val i Carles Figuerola

Dins la cinquena edició del festival de fotografia LUMÍNIC

Exposició 'Horitzons i espais comuns', amb els artistes David del Val i Carles Figuerola
Des de 14 de juny 2024 fins 15 de juliol 2024
Galeria Espai Cavallers.   Lleida 

Fins al 14 de juliol se celebra la cinquena edició del festival de fotografia LUMÍNIC amb seu a Sant Cugat del Vallès. Enguany el certamen s'inspira en l'inconscient per desenvolupar una programació d'exposicions, xerrades, projeccions i taules rodones.

 De la mà de les Galeries d'Art de Catalunya, el festival es trasllada a diversos espais galerístics on es mostraran exposicions fotogràfiques que s'afegeixen a aquest esdeveniment. 

A la galeria Espai Cavallers, com cada any hi participem amb l'exposició "Horitzons i Espais Comuns"  amb els artistes David del Val i Carles Figuerola ja que permet  posar en valor i visibilitar la fotografia artística. 

Horitzons i espais comuns

 El gran desenvolupament humà de les darreres dècades ha perjudicat la vida del planeta, condicionant el clima, amenaçant la supervivència d'un gran nombre d'espècies i alterant l'entorn i la percepció que en tenim. I malgrat aquesta aparent victòria de l'ésser humà sobre el medi ambient, podem estar segurs que la humanitat s'extingirà algun dia, però també que la natura sobreviurà i tornarà a ocupar el lloc que li hem pres.

Parlant d'aquesta realitat preocupant, aquesta exposició replanteja paisatges quotidians des de dues perspectives diferents: Espais comuns ens mostra l'eterna confrontació entre l'ésser humà i l'entorn, mentre que Horitzons s'atura en el moviment d'una naturalesa difusa, que sembla desdibuixar-se cada dia més davant dels nostres ulls.

El resultat és una col·lecció fotogràfica on allò natural es confon amb allò artificiós, amb imatges que exploren la percepció visual i reinterpreten allò quotidià, encoratjant-nos a reflexionar sobre el pas del temps i les marques que deixa l'ésser humà al medi ambient. Unes empremtes que, com un passat recent, s'evidencien a l'obra de David del Val mentre que als paisatges de Carles Figuerola es desenfoquen per alertar-nos d'un futur inquietant, fràgil i incert.

 

 


Destacats

Concert de Quico Pi de la Serra i Olga Zoet

Concerts

Concert de Quico Pi de la Serra i Olga Zoet

Tàrrega

Els esbossos dels murals de Valentí Gubianas arriben a Penelles

Arts visuals ...

Els esbossos dels murals de Valentí Gubianas arriben a Penelles

Penelles

L'Art a l'Horta

Activitats familiars ...

L'Art a l'Horta

Lleida