Concerts

Mercedes Peón

Mud - Festival de músiques disperses

Mercedes Peón
15 de març 2024
Cafè del Teatre.   Lleida 
18
Comprar entrades Web esdeveniment

Mercedes Peón, amb un espectacle molt potent a trio, on l’electrònica i el folk es donen la mà en una proposta contundent i plena d’apoderament a escena.

L’evolució musical de Mercedes Peón ha assolit el seu cim amb Deixaas, on ha trobat un camí inexplorat partint de les músiques d’arrel, un camí transitat a través de l’electrònica d’una manera poc ortodoxa, personal i intransferible. Marca d’una de les grans artistes del nostre temps, sens dubte!

Deixaas és fruit d’una intensa etapa de recerca sobre les possibilitats de l’art sonor portat a l’àmbit on Peón és un referent internacional: la música d’arrel, la tradició més genuïna. El disc amplia l’univers creatiu de Mercedes Peón en combinar artesania musical i avantguarda creativa de manera excepcional. Sense abandonar la base tradicional, l’àlbum inclou una faceta contemporània inspirada en espais acústics de nova naturalesa, obtinguts a partir d’un treball de camp amb sons reals i enregistraments de maquinària pesant recollides a les drassanes i espais industrials de l’entorn de Ferrol. Altres composicions incorporen tota la potència estètica i evocadora de la paraula poètica dramatitzada o spoken word o el contrast del piano atmosfèric. Diferents ambients i universos que guanyen pes en una feina que compta a més amb Mónica de Nut i Ana Fernández.

En l’aspecte líric, conserva l’essència dels temes que interessen habitualment a la compositora: qüestions d’identitat, sexe, idioma, pertinença, cadenes de transmissió, el medi ambient i la política social més immediata… tot convergeix en la seva música i interactua amb llenguatges sonors i estètics mai explorats així per l’artista. Aquest nou àlbum situa Mercedes Peón en una exquisida maduresa creativa i compositiva, i el seu format directe ofereix una experiència artística única, un veritable tràngol que ens torna a connectar amb el que és més autèntic, on la música es converteix en una cadena de transmissió de patrimoni cultural de primer ordre.

Esdeveniments relacionats


Destacats

'A Boca de Nit' amb Marcel Fabregat

Activitats familiars ...

'A Boca de Nit' amb Marcel Fabregat

Tàrrega

Esbaiola't a Esterri d'Àneu

Dansa ...

Esbaiola't a Esterri d'Àneu

Esterri d'Àneu

Àneu en moviment

Festivals ...

Àneu en moviment

Esterri d'Àneu