Concerts

Prometeu i el foc

Simfonia núm.1 "Tità" de Gustav Mahler

Prometeu i el foc
15 de juny 2024
Auditori Municipal Enric Granados.   Lleida 
15
Comprar entrades Web esdeveniment

Fruit de l’admiració de l’obra homònima de l’escriptor Johann Paul Friedrich Richter, més conegut com a Jean Paul, Gustav Mahler compon la Simfonia núm. 1 “Tità” als 28 anys. Més tard, però, acaba rebutjant aquesta connexió entre ambdues obres, malgrat ser-ne l’origen. Per aquesta raó, el compositor desestima el segon moviment de l’obra inicial, Blumine, que podrà ser escoltat prèviament a la simfonia.

Camerata Granados proposa una reinterpretació de la música de Mahler, vinculant l’origen del seu Tità amb les falles dels Pirineus, una festa pagana que rememora l’arribada del foc a les llars en la nit més curta de l’any. En aquestes dates, molts pobles de banda i banda dels Pirineus van a la cerca del foc de Prometeu, el tità que va ser castigat per Zeus quan va saber que havia donat als humans aquest bé tan preuat.

Música de Mahler i el tità Prometeu. Un homenatge a les falles dels Pirineus, patrimoni immaterial de la humanitat des del 2016, amb la col·laboració de la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la Universitat de Lleida (UdL) i l’art visual de Piedra Muda LAB.


Destacats

10è Flèndit

Activitats familiars ...

10è Flèndit

Tàrrega

Exposició 'Parlar és a les teves mans'

Exposicions

Exposició 'Parlar és a les teves mans'

Lleida

Exposició 'Arrels i horitzons. Més d'un segle d'art'

Exposicions ...

Exposició 'Arrels i horitzons. Més d'un segle d'art'

Lleida