Concerts

Ray Gelato & Enric Peidro Quintet

Texas tenors revisited

Ray Gelato & Enric Peidro Quintet
16 de març 2024
Auditori Municipal Enric Granados.   Lleida 
18
Comprar entrades Web esdeveniment

A tots els entusiastes del jazz i del saxo tenor i molt en particular als amants dels sons tòrrids, carregats de swing i impregnats amb l’essència del blues que aquest instrument és capaç de produir, va dirigit aquest nou i apassionant projecte dels saxofonistes tenors Ray Gelato i Enric Peidro que uneixen forces al costat d’una secció rítmica de luxe, per revisitar la tradició i el llenguatge del Texas Tenors: Els saxofonistes tenors provinents de l’estat nord-americà de Texas l’estil dels quals ha deixat una empremta inesborrable en la història del Jazz i una influència en generacions posteriors tant a l’àmbit del jazz com del Rock i el Pop, que s’estén fins avui dia.

Actualment, no són molts els saxofonistes que hagin aprofundit en aquesta tradició i aquest fet va ser el que va decidir Gelat i Peidro a unir forces per perpetuar i difondre un llenguatge
tenor del qual tots dos s’han nodrit estilísticament i són molt bons coneixedors. Un projecte que apassiona els dos intèrprets i en què han treballat amb gran il·lusió per oferir un espectacle difícil d’oblidar.

Al llarg d’hora i mitja de concert, l’espectador podrà gaudir dels sons exuberants que van fer del saxo tenor l’instrument reI a la dècada dels anys quaranta del segle passat. Interpretacions dinàmiques, alegres i plenes de swing que comprenen una paleta expressiva que va des del xiuxiueig al paroxisme, tot expressat en un llenguatge vital i extravertit, festiu i creatiu a parts iguals.


Destacats

Revetlla de Sant Joan a Mollerussa

Revetlla de Sant Joan ...

Revetlla de Sant Joan a Mollerussa

Mollerussa

Teatre '9 a 5'

Activitats familiars ...

Teatre '9 a 5'

Balaguer

El Petit Circ Cric, de gira pel Pirineu

Activitats familiars ...

El Petit Circ Cric, de gira pel Pirineu