Concerts

Udolç, de Alba Careta y Henrio

Mud - Festival de músiques disperses

Udolç, de Alba Careta y Henrio
17 de març 2024
Teatre Municipal de l'Escorxador.   Lleida 
12
Comprar entrades Web esdeveniment

Una coproducció del Càntut. Cançons de tradició oral, la Fira Mediterrània de Manresa i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

La trompetista i cantant de jazz Alba Careta i el cantautor i productor Henrio s’uneixen en el tercer treball discogràfic de la col·lecció del Càntut. Cançons de tradició oral. Un projecte que neix d’estirar el fil de la iniciativa Càntut a les escoles.

Sota el nom “Udolç”, Alba Careta i Henrio emprenen un viatge oníric per diverses d’aquestes i altres cançons de bressol, principalment de les comarques gironines i recollides en l’arxiu del Càntut. La voluntat és recuperar les cançons utilitzades en els moments més tendres de la criança i que han passat de generació en generació amb l’objectiu de tranquil·litzar i fer adormir els infants.

El repertori escollit consta de dotze cançons de bressol reinterpretades amb arranjaments delicats de collita pròpia i també de quatre poemes d’Enric Casasses recitats per ell mateix, ambientats en el món de la nit, del son i dels somnis. Tant el disc com l’espectacle en directe compta amb la producció i les guitarres de Santi Careta, que hi aporta un acompanyament musical i personal per actualitzar les melodies menys conegudes (que només es troben en el cançoner del Càntut) i també tonades que la majoria hem escoltat o cantat com “El Noi de la Mare” o “Son son”.

A aquesta aliança, s’hi suma la direcció artística de la companyia Hotel Iocandi, formada per Griselda Juncà i Tomeu Amer, que, a més de professionals del circ, destaquen per la seva gran sensibilitat escènica i meticulositat a l’hora de dirigir espectacles de diversos estils.

“Udolç, un projecte per qdormir els més petits i despertar la curiositat dels més grans”

Esdeveniments relacionats


Destacats

Baixada de falles a Casós

Revetlla de Sant Joan ...

Baixada de falles a Casós

Pont de Suert, el

Visites guiades al Molí d’Espígol de Tornabous

Rutes i Visites ...

Visites guiades al Molí d’Espígol de Tornabous

Tornabous

Red Mountain Beer Festival a La Pobla de Segur

Festivals ...

Red Mountain Beer Festival a La Pobla de Segur

Pobla de Segur, la