Rutes i Visites   ·   Activitats familiars   ·   Visites guiades

Visites guiades al Molí d’Espígol de Tornabous

Per redescobrir l’antiga capital dels ilergets

Visites guiades al Molí d’Espígol de Tornabous
Des de 30 de març 2024 fins 31 d’agost 2024
Molí d'Espígol.   Tornabous 
Tornabous obrirà les seves portes a les onze del matí dels dissabtes: 30 de març 27 d’abril 25 de maig 20 de juny 27 de juliol 31 d’agost

El Molí d’Espígol de Tornabous obrirà les seves portes a les onze del matí dels dissabtes 30 de març, 27 d’abril, 25 de maig, 20 de juny, 27 de juliol i 31 d’agost per apropar al públic la història del poble ibèric dels ilergets a través de les restes arqueològiques del Molí d’Espígol. Aquest jaciment podria correspondre, segons algunes interpretacions, a la ciutat d’Atanagrum, antiga capital del poble ilerget. 

Declarada Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2009, la ciutat ibèrica del Molí d’Espígol se situa sobre un suau elevació de la plana urgellenca, a l’actual municipi de Tornabous, i amb una superfície aproximada d’1 hectàrea esdevé el jaciment ibèric més gran de la Catalunya occidental. De fet, es tracta d’un dels exemples més desenvolupats i complexos del sistema urbanístic de la cultura ibèrica dels ilergets, que va dominar una gran part de les actuals província de Lleida i Osca entre els segles VI i I aC.

Les visites mostraran els resultats de les darreres campanyes arqueològiques, que han posat de relleu l’existència d’una trama urbana envoltada per una extensa muralla i organitzada mitjançant carrers empedrats, places, estructures per al control de l’aigua, cases de diferent tipologia i, fins i tot, un barri manufacturer i un camp de sitges. 

Les visites, amb una durada aproximada de 60 minuts, aniran a càrrec de l’equip d’educadors i educadores de l’empresa Iber, Arqueologia, Patrimoni i Turisme. 

Més informació

patrimoni.gencat.cat/monuments   

www.tornabous.cat  

iber.cat


Destacats

Àneu en moviment

Festivals ...

Àneu en moviment

Esterri d'Àneu

Festival Paupaterres

Activitats familiars ...

Festival Paupaterres

Tàrrega

Terraferma Market

Activitats familiars ...

Terraferma Market

Borges Blanques, les