Exposicions i Galeries

El sueño de la sultana: Procés creatiu

El sueño de la sultana: Procés creatiu
Des de 07 de febrer 2024 fins 28 de febrer 2024
Galeria Espai Cavallers.   Lleida 
De dimarts a divendres, de 17 a 20.30 h Dissabtes de 10 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h Del 15 al 18 de febrer: d’11 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h
Web esdeveniment

Aquesta exposició mostra materials de la creació de la pel·lícula El sueño de la sultana, primer llargmetratge animat d’Isabel Herguera (Sant Sebastià, 1961).

La pel·lícula s’inspira en El somni de la sultana, un conte feminista de Rokeya Hossain publicat a l’Índia el 1905 que descriu amb gran imaginació un país governat per les dones.

L’estil gràfic d’Herguera, desenvolupat en els seus curtmetratges anteriors, se sofistica i s’expandeix en aquesta obra, en què va treballar durant 15 anys. Gràcies als materials exposats podem acostar-nos a les tres tècniques principals que s’utilitzen en la pel·lícula: l’aquarel·la, amb què plasma amb gran bellesa el viatge a l’Índia; el tatuatge temporal realitzat amb henna, amb què il·lustra l’utòpic País de les Dones, i els retallables animats sobre el multiplà, amb què explica com era la vida a l’època de Rokeya Hossain.

El color i les textures dels materials emprats esdevenen fotogrames captivadors a la pel·lícula, després d’haver passat per un acurat procés d’animació, composició digital, edició i sonorització.

L’artista, cineasta i docent Isabel Herguera, guardonada amb el Premi Honorífic d’Animac 2024, és una de les veus més destacades de l’animació contemporània, i El sueño de la sultana, la seva obra més recent i ambiciosa.


Destacats

Taller familiar 'Abstractes'

Activitats familiars ...

Taller familiar 'Abstractes'

Lleida

Exposició 'La Ciutat dels Infants'

Activitats familiars ...

Exposició 'La Ciutat dels Infants'

Seu d'Urgell, la

Exposició 'Veritablement Mentida'

Exposicions ...

Exposició 'Veritablement Mentida'

Lleida